Aspergesoep met kip en kaascrostini

Geplaatst op zaterdag 21 augustus 2021 @ 22:10 , 14 keer bekeken


 

  • 500 g witte asperges
  • 700 ml kippenbouillon
  • 200 g kipfilets
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 4 plakken stokbroden
  • 75 g mozzarella
  • 100 ml kookroom
    ------------------------
     
  • Schil de asperges, verwijder een stukje van de onderkant en snijd elke asperge in 3 stukken. Verwarm de bouillon en gaar hierin de kipfilet circa 10 minuten. Schep de kip uit de pan.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de sjalot. Voeg de kerrie, bouillon en asperges toe en kook afgedekt zachtjes 10 minuten. Schep de aspergekopjes uit de pan.
  • Verwarm de ovengrill voor. Pers de knoflook boven de rest van de olijfolie en bestrijk de plakken stokbrood ermee. Snijd de kipfilet en mozzarella in dunne plakken. Pureer de aspergesoep met de kookroom.
  • Rooster de sneetjes brood onder de ovengrill krokant. Beleg met de kipfilet en mozzarella en zet ze nog even onder de grill tot de kaas licht smelt.
  • Verdeel de aspergesoep met kip over kommen en serveer de kaascrostini met de aspergekopjes erop bij de soep.
  • Tips

  • Zo schil je asperges Een groot verschil tussen groene en witte asperges: de groene hoef je niet te schillen, de witte wel. Je kunt er een speciale aspergeschiller of een dunschiller voor gebruiken. Snijd eerst de houtige onderkant eraf en begin dan vanaf een paar centimeter onder het kopje met schillen. Zet niet teveel druk, want een asperge breekt al snel.
  • Vervang in dit recept de gerookte kip in plaats van kipfilet.
  • Vervang de mozzarella door zachte geitenkaas.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: